https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kolem-banova-mozna-povede-silnicni-obchvat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kolem Bánova možná povede silniční obchvat

2.2.2004 10:27 | ZLÍN (ČIA)
Silniční obchvat za 300 milionů korun okolo obce Bánov na Zlínsku se má začít stavět v roce 2005. ČIA to dnes potvrdil tiskový mluvčí Zlínského kraje Patrik Kamas.
 

"V současné době leží na ministerstvu dopravy investiční záměr na výstavbu obchvatu, který Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje nechalo zpracovat už v loňském roce. O jeho schválení bude rozhodnuto do čtyř měsíců a poté silničáři zažádají o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury," dodal Kamas.

Vybudování obchvatu bude vyvrcholením dlouhodobé snahy o zkapacitnění a rekonstrukci celého úseku od dálnice D 1 až po státní hranici. Navíc se tím odstraní poslední vážný kolizní úsek na této trase. Bánov leží na rychlostní komunikaci I/50, která je klíčovou dopravní tepnou v kraji. V průměru projede obcí několik set kamionů denně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist