https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kolin-jiz-upravil-uzemni-plan-kvuli-vstupu-bmw
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kolín již upravil územní plán kvůli vstupu BMW

28.5.2001 17:04 | KOLÍN (ČIA)
Na vstup německé automobilky BMW do průmyslové zóny Ovčáry poblíž Kolína se již připravila tamní radnice. Zastupitelé na svém jednání na konci března podpořili pořízení změny územního plánu, která v těchto dnech přichází po řádném zveřejnění a možných připomínkách obyvatel do finální schvalovací fáze. "Máme připravené území o rozloze přesahující 250 hektarů a připravujeme zcela nové znění územního plánu," upřesnil pro ČIA kolínský místostarosta Jiří Krumich.
 

Navržené změny územního plánu mimo jiné umožní rozšíření a propojení stávajících komunikací, vybudování železniční vlečky a v neposlední řadě i vybudování ubytovacích kapacit pro 1500 pracovníků. "Jednání o vstupu automobilky stále probíhají, poslední jednání přípravného výboru se uskutečnilo na konci minulého týdne," potvrdil kolínský místostarosta.

Ve stejném termínu oznámili představitelé maďarské Tatabánye, že na seznamu vhodných kandidátů se již jejich město nevyskytuje. Seznam měl zmiňovat pouze Kolín a jedno z německých měst.

V nových továrních halách BMW se bude od roku 2004 vyrábět ročně 200 tisíc automobilů třetí řady malých typů této automobilky. Definitivní rozhodnutí by mělo vedení společnosti učinit letos v létě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist