https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kontejnerove-prekladiste-ulehci-doprave-v-plzni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kontejnerové překladiště ulehčí dopravě v Plzni

30.1.2001 17:00 | PLZEŇ (ČIA)
Kontejnerové překladiště jako součást mezinárodní sítě kontejnerové přepravy otevřela v lednu v Plzni-Křimicích a.s. ČSKD-Intrans Praha . Provoz v současné fázi zajišťuje dopravu do největších evropských námořních přístavů v Rotterdamu, Hamburku a Bremenhavenu.
 

Prvním zákazníkem firmy je plzeňský závod japonské Matsushity, pro který je kontejnerová přeprava výhodná zejména ve spojení s lodní přepravou. "Pro Plzeň má kontejnerová přeprava velký význam také proto, že sníží počet kamionů projíždějících přetíženým městem," komentoval znovuotevření počítačově řízeného pracoviště plzeňský primátor Jiří Šneberger.

Zdeněk Grundman z Plzeňského holdingu, který zajišťuje budování logistického centra pro město Plzeň, předpokládá, že kontejnerová přeprava získá v budoucnosti i významnou podporu v rámci Evropské unie. Podle ČSKD-Intrans jezdí vlaky s kontejnery mezi Plzní a Prahou v nočních hodinách. Už následující den v poledne vyjíždějí do zahraničí prostřednictvím ucelených mezinárodních vlaků. Ročně by se tak z Plzně mělo přepravit 10 400 kontejnerů. Firma v budoucnu počítá s přímým vlakovým spojením do Itálie a Anglie.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist