https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kontroverzni-spalovna-v-lyse-se-pry-snazi-zneuzit-povodni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kontroverzní spalovna v Lysé se prý snaží zneužít povodní

27.8.2002 11:51 | PRAHA/LYSÁ NAD LABEM (EkoList)
Provozovatel kontroverzní spalovny nebezpečných odpadů v Lysé nad Labem, společnost Rean, se podle ekologické organizace Arnika snaží zneužít popovodňové situace ve svůj prospěch. Zástupci Reanu se podle Arniky obrátili na ministerstvo životního prostředí (MŽP) s nabídkou, že pomohou právě ve spalovně v Lysé se spalováním kontaminovaných odpadů po záplavách.
 

EkoListu to dnes řekl místopředseda Arniky Jindřich Petrlík. Spalovna v Lysé nad Labem přitom už tři měsíce nepracuje. V červnu 2002 musel Rean na popud MŽP provoz zastavit, protože nebyl schopen dodat ani nutné kolaudační materiály. "Samotní pracovníci ministerstva se na místě přesvědčili, že firma nedodržuje zákon o odpadech, když skladuje nebezpečné odpady, včetně infekčních, volně na dvoře," dodává k důvodům odstavení spalovny Reanu Petrlík.

Podle Arniky jde jednoznačně o snahu firmy Rean zneužít situace po povodních ve svůj prospěch a vyvinout tlak na MŽP, aby slevilo ze zákonných požadavků. "Podle našeho názoru se firma Rean snaží zneužít povodní ve svůj prospěch. Pokud by ministerstvo za těchto okolností na nabídku Reanu přistoupilo, bylo by to v rozporu se zákony," uzavírá Petrlík.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist