https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kotouc-stramberk-loni-hospodaril-se-ziskem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kotouč Štramberk loni hospodařil se ziskem

3.2.2004 19:03 | ŠTRAMBERK (ČIA)
Zisk 22,7 milionu korun při obratu 458 milionů vytvořila za rok 2003 společnost Kotouč Štramberk. Zisk je ve srovnáním s rokem 2002 dvojnásobný. "Produktivita práce z přidané hodnoty vzrostla o bezmála 12 procent," řekl dnes ČIA ředitel společnosti Bohumír Volný. Firma plánuje letos investice na úrovni 85 milionů korun a přes 20 milionů z této částky půjde na investice s ekologickým záměrem.
 

Kotouč Štramberk hospodařil bez úvěrového zatížení a investiční potřeby ve výši 69 milionů korun financoval z vlastních zdrojů. Přes 13 milionů z investic bylo určeno na ekologii.

Společnost loni prodala 330 tisíc tun vápence, který tvoří čtvrtinu celkového prodeje firmy. Vápna společnost prodala 127 tisíc tun. Podíl exportu na celkovém prodeji tvoří 23 procenta. Letos výrobce vápence, kusového vápna, vápenných hydrátů a mleté strusky očekává zvýšení obratu o 5,7 procenta, zisk chce zvýšit o 20 procent a produktivitu práce z přidané hodnoty o sedm procent.

Kotouč Štramberk zaměstnává 256 pracovníků, jejichž průměrná mzda byla loni 18 900 korun. "Průměrný výdělek podle kolektivní smlouvy letos vzroste o čtyři procenta," uvedl Volný. Majitelem Kotouče Štramberk jsou společnost ČEZ a Calofrig.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist