https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-bude-stavet-silnice-i-vykupovat-pozemky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj bude stavět silnice i vykupovat pozemky

14.11.2001 18:22 | PRAHA (ČIA)
Výstavba a zásadní oprava silnic druhé a třetí třídy už nebude ve středních Čechách v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic ČR. Roli investora přebírá s definitivní platností Středočeský kraj. Na svém pondělním zasedání to potvrdili jeho radní, když hlasovali o převzetí jednotlivých budovaných či opravovaných silnic.
 

"Pokud by došlo k zahájení stavby do konce letošního září, pak ještě dílo dokončí ředitelství silnic. Všechny ostatní převezme do své působnosti kraj," řekl dnes ČIA mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák. Nové pravidlo se dotkne všech 12 okresů středních Čech. Kraj mimo jiné bude řídit stavbu silnice mezi Unhoští a mimoúrovňovou křižovatkou karlovarské rychlostní komunikace na Fialce, budování nových mostů v Krhanicích na Benešovsku, v Ledečku na Kutnohorsku a v Rakovníku u koupaliště.

"V naší kompetenci bude nyní příprava stavebního povolení a řízení celé stavby," dodal Husák, podle něhož se toto opatření týká rovněž výkupů pozemků pod budoucími komunikacemi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist