https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-chce-ulevit-doprave-u-budejovickeho-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj chce ulevit dopravě u budějovického nádraží

4.10.2002 10:39 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Ulehčit jednomu z nejvíce zatěžovaných dopravních uzlů v Českých Budějovicích by měla kruhová křižovatka v ulici Dobrovodská a 145 metrů dlouhý tunel pod kolejištěm Českých drah (ČD), který bude ústit do křižovatky ulic Průmyslová a Mánesova. "Tato varianta byla vybrána z deseti řešení, která se lišila místem propojení a také technickým a kapacitním provedením. Řešení převede dopravu a odlehčí tak prostoru před českobudějovickým nádražím," uvedla dnes pro ČIA tisková mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Odborníci nyní posuzují vliv staveb na životní prostředí. Stavba, s jejímž zahájením se počítá v lednu 2004, má být dokončena do srpna 2007 a bude mít zásadní význam pro komunikační skelet města. "Propojení Mánesovy ulice s prostorem za nádražím a podjezd pod kolejištěm ČD jsou součástmi souboru silničních staveb, které zajistí komunikační propojení silnice I/34 od Jindřichova Hradce a výhledově i dálnice D3 od Prahy na silnice druhých tříd na Ledenice a Trhové Sviny a městský okruh v Českých Budějovicích," řekla Ptáčková.

Propojení prostorů před a za nádražím obsahuje minulý rok schválený územní plán města České Budějovice. Stavba má převést dopravu z prostoru před nádražím do prostoru za železniční trať. Sníží se tak provoz i na světelně řízených křižovatkách ulic Rudolfovská - Nádražní a Rudolfovská - Dobrovodská, které jsou ve špičkách značně přetíženy a už několik let silně zhoršují životní prostředí obyvatel jihočeské metropole.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist