https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-souhlasi-s-upravami-skladek-v-listici-horovicich-a-chrastu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj souhlasí s úpravami skládek v Lištici, Hořovicích a Chrástu

24.4.2018 05:44 | PRAHA (ČTK)
Středočeští radní souhlasili s plánovanými úpravami skládek v Lištici a Hořovicích na Berounsku a Chrástu na Příbramsku. V rámci posuzování vlivu staveb na životní prostředí schválili i rozšíření kompostárny v Unhošti na Kladensku či recyklační linky na plasty mezi Strančicemi a Svojšovicemi u Prahy. / Ilustrační foto
Středočeští radní souhlasili s plánovanými úpravami skládek v Lištici a Hořovicích na Berounsku a Chrástu na Příbramsku. V rámci posuzování vlivu staveb na životní prostředí schválili i rozšíření kompostárny v Unhošti na Kladensku či recyklační linky na plasty mezi Strančicemi a Svojšovicemi u Prahy. / Ilustrační foto
Středočeští radní souhlasili s plánovanými úpravami skládek v Lištici a Hořovicích na Berounsku a Chrástu na Příbramsku. V rámci posuzování vlivu staveb na životní prostředí schválili i rozšíření kompostárny v Unhošti na Kladensku či recyklační linky na plasty mezi Strančicemi a Svojšovicemi u Prahy. Včera to řekla Helena Frintová z krajského úřadu.
 

V berounské místní části Lištice se má dořešit problém se skládkou odpadu. Podle radních je nejpřijatelnější variantou její zachování bez zásahu do vnitřní struktury. "Předpokládá to pouze terénní úpravy, dovoz rekultivační zeminy v omezeném rozsahu, následnou biologickou rekultivaci a provádění monitoringu," uvedla Frintová. Takové řešení je podle krajské rady nejpřijatelnější, protože nynější stav skládky nevykazuje negativní vlivy na životní prostředí.

Hejtmanství také souhlasí se čtvrtou etapou rozšíření skládky v Hořovicích, která je v provozu od roku 1994. V případě skládky u Chrástu se mají upravit plochy, aby odpovídaly nové legislativě. Množství dovážených odpadů zůstane zachováno. Podstatně se však navýší frakce pro tříděný odpad na úkor směsného komunálního odpadu.

Zelenou dostalo i plánované zvýšení kapacity kompostárny v Unhošti na 8000 tun odpadu za rok. Kraj souhlasí také s rozšířením recyklační linky na plasty v areálu bývalého zemědělského objektu mezi Strančicemi a Svojšovicemi. Nově má v provozovně přibýt technologická linku na čištění odpadních plastů.

V Měšicích u Prahy má vyrůst nová skladová hala, která bude sloužit i pro lehkou výrobu. Krajští radní schválili také rozšíření plochy pro těžbu štěrkopísku v Dolním Bousově na Mladoboleslavsku a posvětili strategický plán rozvoje Rakovníka do roku 2022.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist