https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-souhlasi-se-zkusebnim-polygonem-mladoboleslavske-skody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj souhlasí se zkušebním polygonem mladoboleslavské Škody

29.11.2001 08:59 | PRAHA/MLADÁ BOLESLAV (ČIA)
S výstavbou zkušebního polygonu mladoboleslavské automobilky Škoda v prostoru Milovice - Mladá souhlasí vedení středočeského regionu. Vyplývá to z jednání krajské rady, která posuzovala studii hodnocení vlivu stavby na životní prostředí. "Polygon podle rady splňuje všechny požadavky na ochranu životního prostředí. S jeho umístěním do v pořadí šesté lokality v bývalém vojenském prostoru souhlasí i odbor životního prostředí krajského úřadu," uvedl mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák.
 

Kladné stanovisko krajského úřadu je jedním z nezbytných dokumentů, které automobilka předloží ministerstvu životního prostředí. To bude mít rozhodující slovo při schvalování zkušebního polygonu v prostoru Milovice - Mladá. "Postoj kraje nás velmi těší, podobné stanovisko mají i dotčené obce. Bez ohledu na výsledné rozhodnutí ministerstva představenstvo společnosti rozhodlo, že věnuje 2,5 milionu korun na záchranu dětského domova v Milovicích. Podobných projektů máme připraveno ještě více," reagoval mluvčí Škoda Auto Milan Smutný, podle kterého polygon znamená primárně vytvořených 150 pracovních míst.

Zkušební polygon vznikne na ploše 370 hektarů, bude zde 36 kilometrů silnic. "Součástí bude i betonový val, který zabrání konkurenci sledovat vývoj nových vozů. Počítáme ovšem i s výsadbou nových stromů ve stejném množství jako pokácených dřevin, uvnitř areálu budou zelené plochy," dodal Smutný.

Celková investice vystoupí na dvě miliardy korun, zahájení stavby předpokládá vedení automobilky v roce 2003 a zprovoznění polygonu v roce 2006.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist