https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-vydal-souhlas-se-stavbou-vetrneho-parku-horni-lodenice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj vydal souhlas se stavbou Větrného parku Horní Loděnice

14.3.2006 17:50 | OLOMOUC/PRAHA (ČIA)
Krajský úřad Olomouckého kraje vydal souhlas s výstavbou Větrného parku Horní Loděnice nedaleko Šternberka. V rámci schvalování EIA si však stanovil řadu podmínek, které musí investor dodržet. Vyplývá to z rozhodnutí Olomouckého kraje.
 

Ve zmíněné lokalitě chce firma Větrná energie Morava postavit devět větrných elektráren o celkovém výkonu 27 MW. Jedná se tak po Větrném parku Chomutov o druhý největší projekt stavby větrných elektráren, který úspěšně prošel procesem EIA.

Podle podmínek stanovených krajem musí nejprve obce zanést větrné elektrárny do svého územního plánu. Další podmínky se týkají hlavně kontroly hluku, osvětlení větrníků a ochrany spodních vod a živočichů.

Společnost Větrná energie Morava je společný podnik rakouské společnosti Austrian Windpower GmbH a české firmy Ventureal, kterou vlastní rakouský občan Franz Blochberger. Kromě projektu u Horní Loděnice plánuje firma také výstavbu větrných parků u Koclířova na Svitavsku (sedm až deset větrných elektráren), Rudná pod Pradědem (devět o celkovém výkonu 27 MW) a Velká Štáhle (osm větrníků o výkonu 24 MW).


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist