https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-vysocina-dostal-behem-necele-hodiny-pres-500-zadosti-o-dotaci-na-kotel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj Vysočina dostal během necelé hodiny přes 500 žádostí o dotaci na kotel

1.10.2021 18:35 | JIHLAVA (ČTK)
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Kraj Vysočina začal dnes odpoledne znovu přijímat žádosti o dotaci na výměnu kotle na topení v domácnostech. Lidé je mohli tentokrát posílat pouze elektronicky. Během necelé hodiny přišlo víc než 500 podání. Kraj bude tentokrát dělit 28,6 milionu korun, dotaci by mělo získat nejméně 260 uchazečů. V tiskové zprávě to uvedla náměstkyně hejtmana Hana Hajnová (Piráti).
 

Pravidla dodatečné výzvy ke třetímu dotačnímu kolu, které se týkalo výměny starých kotlů v domácnostech, na Vysočině schválila krajská rada na konci srpna. Lidé mohli žádosti posílat od dnešních 14:00. "Příjem žádostí se rozběhl zcela hladce," uvedla náměstkyně.

Úředníci z odboru regionálního rozvoje ještě prověří, jestli některé žádosti nebyly poslané víckrát. Kontrolovat pak budou jejich formální a věcnou správnost. O poskytnutí dotací budou radní kraje rozhodovat nejpozději na konci ledna příštího roku.

Lidé mohou dostat příspěvek na výměnu starého kotle na tuhá paliva s ručním přikládáním, pokud místo něj instalují kotel na dřevo s ručním či automatickým přikládáním, plynový kondenzační kotel nebo tepelné čerpadlo. Výše podpory na jeden projekt bude od 95.000 po 120.000 korun, podle druhu kotle.

Dotační program na výměnu starých kotlů v domácnostech za nové ekologičtější zdroje vytápění vyhlásilo ministerstvo životního prostředí s cílem zlepšit čistotu ovzduší v Česku. Obyvatelé Vysočiny mohli o dotaci poprvé požádat v lednu 2016. Zatím bylo rozděleno přes 840 milionů korun mezi 8182 žadatelů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist