https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-vysocina-zahajil-stavbu-obchvatu-trnavy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj Vysočina zahájil stavbu obchvatu Trnavy

23.1.2003 13:32 | TRNAVA (ČIA)
Poklepáním na základní kámen dnes oficiálně začala stavba obchvatu Trnavy na Třebíčsku. Investiční akce přijde krajský úřad Vysočina na celkem 89 milionů korun. Obchvat napomůže k lepšímu dopravnímu spojení mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím. Podle stanovených harmonogramů by měl být dokončen už letos v listopadu. ČIA to dnes potvrdil zástupce hejtmana Petr Pospíchal.
 

"Investorem je výhradně krajský úřad. Ten ale čerpá finanční prostředky také z fondu dopravní infrastruktury," řekl Pospíchal. Obchvat Trnavy se kvůli nedostatku finančních prostředků několik let odkládal." Jsme rádi, že se nám povedlo tuto investiční akci dotáhnout do konce. Obci Trnava tak během několika měsíců výrazně odlehčíme od náporu vozidel," dodal Pospíchal. Radní si od nového obchvatu slibují také lepší připojení Třebíče na dálnici D1.

Na opravy a údržbu vozovek v kraji Vysočina padne v letošním roce celkem 1,124 miliardy korun. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury dostane kraj na účelové dotace 300 milionů korun, dalších 524 milionů pak obdrží na správu a údržbu silnic v zimním a letním období. Zbytek financí poskytne Vysočině stát na silniční a železniční dopravní obslužnost.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist