https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-zrejme-podpori-rekonstrukci-spalovny-v-brne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraj zřejmě podpoří rekonstrukci spalovny v Brně

5.5.2002 10:07 | BRNO (ČIA)
Žádost města Brna o finanční podporu z prostředků Evropské unie ISPA na realizaci projektu látkového a energetického využití odpadů ve spalovně SAKO Brno zřejmě podpoří Jihomoravský kraj. Po doporučení městské rady o tom má krajské zastupitelstvo rozhodnout na zasedání 20. června. ČIA to potvrdil brněnský hejtman Stanislav Juránek.
 

Rekonstrukce spalovny předpokládá instalaci dvou parních kotlů, kondenzační turbíny, dotřiďovací linky a drticího zařízení. Kapacitou 200 tisíc tun ročně je projekt navržen s ohledem na potřebu celého Jihomoravského kraje a v koncepci odpadového hospodářství je o spalovně uvažováno jako o centru krajského odpadového hospodářství.

Z celkové hodnoty projektu ve výši zhruba dvě miliardy korun hodlá město získat 1,5 miliardy korun dotace z fondů EU ISPA. Zbývající čtvrtinu uhradí z vlastních prostředků. Městská rada schválila registraci projektu v květnu 2001 a pověřila společnost SAKO k zastupování statutárního města při jeho projednávání. Oficiální žádost má být odeslána řídícímu výboru ISPA v Bruselu počátkem června 2002.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist