https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraj-zrusil-stanovisko-meu-zabreh-pro-wanemi-z-duvodu-nezakonnosti?all_ids=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Za zdravý Ráječek: Kraj zrušil stanovisko MěÚ Zábřeh pro Wanemi z důvodu nezákonnosti

6. ledna 2010 | Za zdravý Ráječek
Občanské sdružení Za zdravý Ráječek (OSZZR) napadlo stanovisko odboru rozvoje Města Zábřeh, že záměr Wanemi je v souladu se ZÁVAZNÝM územním plánem města Zábřeha a Krajský úřad Olomouckého kraje (KÚ OLK) vydal VÝZVU KE ZRUŠENÍ tohoto stanoviska k územnímu řízení Wanemi z důvodu nezákonnosti.

Odpůrci záměru Wanemi od počátku tvrdí, že je tento záměr V ROZPORU se strategickými dokumenty rozvoje města i celého zábřežského mikroregionu a se závazným územním plánem Města Zábřeha. Nyní jim dal KÚ OLK za pravdu!

Město prostřednictvím svého odboru rozvoje vydalo pro územní řízení tendenčně nepravdivé stanovisko, ve kterém tvrdí, že tento záměr je v souladu s územním plánem města. Stanovisko orgánu územního plánování je ale v zásadním rozporu se skutečností, že územní plán města Zábřeha závazně určuje výškovou regulaci zástavby v dané lokalitě (max 18m). Tento výškový regulativ není respektován a je zásadním způsobem překračován většinou navrhovaných stavebních objektů záměru Wanemi. Těžko uvěřit, že by Odbor rozvoje MěÚ Zábřeh své nezákonné stanovisko vydal neúmyslně či z neznalosti územního plánu, neboť na tento zásadní rozpor odpůrci záměru od počátku upozorňují! Bohužel se ale potvrzuje skutečnost, že odpovědní úředníci našeho města se drží přísloví „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“ a „jdou na ruku“ Radě města a „prowanemákovské“ většině v zastupitelstvu. Většinu našich radních a zastupitelů má totiž Wanemi již „zpracovánu“ k obrazu svému a ti pak „tancují, jak Wanemi píská“. Celá anabáze s nepravdivými podklady pro územní řízení jen potvrzuje, jak se obecně postupuje u velkých investičních záměrů: Pokud se investorovi podaří „zpracovat ke svému obrazu“ politickou reprezentaci města, není problém sem tam obejít i nějaký ten zákon a doufat, že si „neúmyslného pochybení odpovědného úředníka“ ve správních řízeních nikdo nevšimne a že se naplní přísloví: „Kde není žalobce, není ani soudce!“. „Žalobce“ se však tentokrát naštěstí našel a „Soudce“ naštěstí po právu rozhodl!

KÚ OLK vyzval MěÚ Zábřeh, aby do 30 dnů zrušil své opatření z důvodu NEZÁKONNOSTI!
Z výzvy KÚ OLK vyplývá, že stanovisko orgánu územního plánování Města Zábřeh je neplatné a na záměr Wanemi NELZE VYDAT ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ, neboť by tím byl porušen závazný územní plán města Zábřeha!

Podrobně jsme prostudovali mnohasetstránkovou spisovou dokumentaci a ve správních řízeních jsme podali velké množství zásadních podnětů a připomínek. Usilovná mravenčí práce slavila úspěch! Ukazuje se, že NAŠE PRÁCE MÁ SMYSL A OBRANA ZÁKONŮ JE ÚČINNÁ! Děkujeme všem podporovatelům obrany domova zdravého Zábřežska!

.Podrobnosti jak nám můžete pomoci naleznete na http://rajecek-zabreh.cz/index.php/proc-a-jak-nas-muzete-podporit. Kopii originálního dokumentu s Výzvou KÚ OLK naleznete na http://rajecek-zabreh.cz/wp-content/uploads/2009/vyzva_dozoroveho_organu_z_11122009_-cj_kuok_1140952009_spzn_kuok998732009osr7129.pdf
PDF verze této tiskové zprávy je k dispozici na http://rajecek-zabreh.cz/wp-content/uploads/2009/tiskova_zprava-wanemi_dostalo_stopku.pdf

.

* KRAJ ZRUŠIL STANOVISKO MěÚ Zábřeh pro Wanemi Z DŮVODU NEZÁKONNOSTI!
* ZÁMĚR Wanemi JE NESLUČITELNÝ S ÚZEMNÍM PLÁNEM!
* MěÚ Zábřeh PORUŠIL ZÁKON - STANOVISKO PRO Wanemi JE NEZÁKONNÉ!
* Wanemi NEMŮŽE ZÍSKAT POVOLENÍ!

.

.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist