https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kraje-chteji-pripravit-zakon-o-np-sumava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kraje chtějí připravit zákon o NP Šumava

17.4.2002 13:04 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Společný postup, jehož cílem má být studie o skloubení ochrany přírody, rozvoje Šumavy a jejího šetrného turistického využívání, projedná pracovní skupina Zastupitelstva Jihočeského kraje pro problematiku Šumavy se zástupci obcí a Plzeňského kraje. "Úsilí obou krajů a obcí by mělo vyústit v návrh právní normy pro Národní park Šumava předložený Parlamentu ČR jako společná zákonodárná iniciativa," uvedla dnes tisková mluvčí Krajského úřadu Jihočeského kraje Maria Ptáčková.
 

Postup navržený pracovní skupinou a schválený krajskými zastupiteli je podle jihočeského vicehejtmana Jiřího Vlacha sice ambiciózní, ale proveditelný. "Dosavadní jednání s kolegy z Plzeňského kraje označila takový postup za nanejvýš potřebný," uvedl Vlach. "Shodujeme se i u některých základních principů, jako je například oddělení výkonu hospodaření a výkonu státní správy v parku anebo stanovení jasných pravidel pro kompenzace za omezení, která park přináší jak obcím, tak i dalším subjektům," dodal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist