https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krajsky-urad-nevyhovel-detem-zeme-a-uzemni-rozhodnuti-pro-dalnici-nezrusil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajský úřad nevyhověl Dětem Země a územní rozhodnutí pro dálnici nezrušil

28.1.2002 14:02 | ÚSTÍ NAD LABEM (EkoList)
Krajský úřad v Ústí nad Labem nevyhověl podnětu ekologické organizace Děti Země a nezrušil územní rozhodnutí pro příhraniční část trasy dálnice D8 z Prahy do Drážďan. "Důvody pro změnu nebo zrušení nabadeného rozhodnutí úřad neshledal a proto podnět odložil," potvrdila dnes EkoListu rozhodnutí kraje mluvčí úřadu Romana Konečná.
 

Děti Země žádaly, aby krajský úřad zrušil územní rozhodnutí na úsek dálnice D8 z Trmic na státní hranici vydané Okresním úřadem v Ústí nad Labem proto, že o územním řízení nebyly Děti Země informovány písemně. "V odvolání uvádíme, že jsme před vydáním rozhodnutí nebyli písemně informováni o pokračování územního řízení na tento úsek dálnice, takže jsme se nemohli vyjádřit k různým materiálům," vysvětloval důvod podnětu Miroslav Patrik z tohoto ekologického sdružení.

"Krajský úřad se zákonností stejného územního rozhodnutí na podnět téže organizace zabýval již v září minulého roku," říká mluvčí Konečná. Stejně jako tentokrát podle ní úředníci žádné důvody pro jeho zrušení nenašli, a proto podnět odložili. "Opět jsme prověřili, zda nenastaly důvody pro přezkum původního rozhodnutí, dospěli jsme ale k názoru, že nenastaly," dodává Romana Konečná.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist