https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krajsky-urad-souhlasi-se-stavbou-hypermarketu-v-ricanech-u-prahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajský úřad souhlasí se stavbou hypermarketu v Říčanech u Prahy

28.12.2005 11:57 | PRAHA (ČIA)
Krajský úřad Středočeského kraje rozhodl, že záměr výstavby hypermarketu v Říčanech u Prahy nebude dále posuzovat podle zákona o vlivu na životní prostředí (EIA). Stanovil si dvě podmínky, které musí předkladatel záměru dodržet. Konkrétně musí odstranit v souladu se zákonem skládku v lokalitě a v rámci řízení dle stavebního zákona má doložit hlukovou studii.
 

Hypermarket Říčany bude umístěn na nevyužívaných plochách areálu firmy Interiér Říčany, v sousedství stávajících prodejen Billa a Lidl. Záměr bude realizován na ploše 19,5 tisíce metrů čtverečních, z toho prodejní plocha bude činit zhruba tři tisíce metrů čtverečních. Značnou část plochy zabere parkoviště pro 262 automobilů. V hypermarketu vznikne okolo 100 nových pracovních míst. Výstavba hypermarketu má probíhat v druhém pololetí roku 2006.

Předkladatelem záměru je pražská firma Eweco se základním kapitálem 200 tisíc korun. Podle neoficiálních informací deníku Říčanský kurýr za záměrem stavby hypermarketu stojí společnost Tesco Stores ČR.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist