https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krajsky-urad-zahajil-informacni-kampan-k-programu-rozvoje-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajský úřad zahájil informační kampaň k Programu rozvoje kraje

26.4.2001 12:32 | JIHLAVA (ČIA)
Sérií seminářů pro krajské zastupitele, představitele důležitých partnerů v Jihlavském kraji, včetně zástupců mikroregionů, starostů obcí, představitelů hospodářských komor, agrárních komor i neziskových organizací zahájil krajský úřad Jihlavského kraje informační kampaň, jejímž cílem je představit Program rozvoje Jihlavského kraje. Tento dokument je přitom klíčový pro rozvoj regionu v příštích pěti letech.
 

O dalším osudu první verze "Programu" by v letošním roce mělo rozhodnout zastupitelstvo kraje. Dokument byl již oficiálně představen také krajským radním, kteří mimo jiné schválili výše zmíněnou informační kampaň. "Doufáme, že naše kampaň nám skutečně pomůže představit tento materiál všem důležitým partnerům a nejširší veřejnosti v kraji. Toto považujeme za velice důležité, jelikož priority budoucího rozvoje v něm obsažené budou mít v konečném důsledku dopad na všechny obyvatele našeho regionu," prohlásila zástupkyně hejtmana pro regionální rozvoj Marie Černá.

Program rozvoje kraje je strategický plánovací dokument, nad jehož obsahem a prioritami se pracovalo po dobu několika let. Byly specifikovány silné a slabé stránky Jihlavského kraje a ohrožení a příležitosti v jeho budoucím rozvoji. Dále byly vymezeny priority pro budoucí rozvoj regionu. Tyto priority jsou celkem čtyři a snaží se nadefinovat budoucí vývoj v oblasti ekonomiky, sociálního prostředí, lidských zdrojů, infrastruktury a principů trvale udržitelného života.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist