https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krajsti-urednici-povolili-stavbu-tri-vetrniku-severne-odkladna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajští úředníci povolili stavbu tří větrníků severně odKladna

24.1.2006 17:16 | PRAHA (ČIA)
Krajský úřad Středočeského kraje rozhodl, že nebude požadovat další posouzení výstavby větrných elektráren v obcích severně od Kladna podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA). Obec Pchery chce vybudovat dva větrníky o celkovém výkonu čtyři MW. Další větrník o výkonu dvě MW má postavit firma ČES u nedaleké obce Želenice. Vyplývá to z oznámení Středočeského kraje.
 

Rozhodnutí vydal odbor životního prostředí a zemědělství. Nedržel se tak doporučení Rady Středočeského kraje, která požadovala další posouzení dopadu větrníků na krajinný ráz. U druhého záměru úředníci uvedli podmínku, že firma ČES má zohlednit připomínky obcí Želenice a Třebusice.

Obec Pchery má v plánu postavit dvě zařízení dánského typu Vestas V90 o výšce 105 metrů. Ročně mají vyrobit okolo 10 milionů kWh elektřiny. Firma ČES má v záměru vybudovat jeden větrník německého typu Enercon E70 o výšce 98 metrů. Odhadovaná výroba této elektrárny činí 4,6 milionu kWh za rok. Firma ČES byla založena loni v červenci, vlastní ji tři tuzemské fyzické osoby.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist