https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krajsti-zastupitele-projednavali-koncepci-nasmerovani-stredoceskeho-kraje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krajští zastupitelé projednávali koncepci nasměrování Středočeského kraje

8.11.2001 19:23 | BENEŠOV (ČIA)
Celodenní jednání a odborné semináře měli dnes na programu členové výboru pro regionální rozvoj středočeského zastupitelstva, který postupně vytváří koncepci dalšího nasměrování kraje, včetně vytipování nejvíce problematických otázek. "Posoudili jsme dnes navržený plán velkého územního celku Benešovsko, včetně sporného vedení dálnice D3. Po dnešku zde zůstává zakreslena ve variantě, která vede Posázavím a vyhýbá se Benešovu," potvrdil ČIA zástupce středočeského hejtmana Jiří Podzimek.
 

Stěžejním bodem jednání byl plán na rozvoj lidských zdrojů ve středních Čechách. Jeho podporu hodlá kraj získat i z prostředků Evropské unie (EU) prostřednictvím Bussines inovation centre pražské ČVUT. "O možnostech této instituce informoval její ředitel Pavel Komárek," doplnil Podzimek. Podle něj se 26. listopadu ze stejného důvodu uskuteční v krajském úřadu velké setkání v režii Národního vzdělávacího centra. Členové výboru se také seznámili s prací irské agentury Shanon development company, které se podařilo úspěšně realizovat plán obnovy dříve zaostalého regionu. "Zkušenosti z čerpání evropských fondů jsou pro nás zajímavé. Na druhou stranu plán na rozvoj turistického ruchu v posledních dvou letech EU nepodporuje," připomněl Podzimek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist