https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kralovedvorska-zoo-chysta-kulate-oslavy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Královédvorská ZOO chystá kulaté oslavy

22.4.2001 11:53 | DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM (ČIA)
Přípravy na oslavy 55. výročí založení vrcholí v těchto dnech v Zoologické zahradě Dvůr Králové nad Labem (ZOO). Jak ČIA informovali pracovníci ZOO, oslavy vyvrcholí ve středu 9. května, kdy uplyne přesně 55 let od jejího otevření. Na tento den je připraven bohatý program a mimo jiné bude otevřena i nová expozice veverek kapských. Zároveň bude položen základní kámen nové ptačí voliéry.
 

V souvislosti s oslavami vyhlásila ZOO již v březnu výtvarnou soutěž o nejlepší pohlednici, přičemž zájemci mohou na adresu zahrady zasílat svá díla vytvořená jakoukoliv výtvarnou technikou.

Královédvorská ZOO je v počtu chovaných zvířat největším zařízením svého druhu v České republice. Specializuje se především na chov afrických zvířat, kde dosáhla mezinárodního věhlasu. K největším atrakcím zahrady patří projížďka po safari, kdy návštěvníci mohou sledovat z projíždějícího autobusu volně pobíhající zvěř.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist