https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kralovedvorska-zoo-otevre-pruchozi-volieru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Královédvorská ZOO otevře průchozí voliéru

4.5.2002 15:18 | DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM (ČIA)
Otevřením safari zahájila tento týden letní sezónu Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem. ČIA o tom dnes informovala ředitelka ZOO Dana Holečková. V dohledné době zoologická zahrada dokončí nový areál pro děti a o prázdninách zahájí provoz dvě nové expozice v pavilonu hrošíků liberijských. Hlavní atrakcí by však měla být největší průchozí voliéra v České republice, která je určena zejména pro brodivé a vodní ptáky.
 

"Vedle voliéry bude realizováno nové hlediště pro návštěvníky, aby mohla probíhat oblíbená letní představení se zvířaty, kdy odborní pracovníci ZOO představují různá zvířata - hada, papouška aru a krmení lemurů a vysvětlují důležitost ochrany přírody a záchrany pralesů Jižní Ameriky," dodala Holečková.

Letní sezóna potrvá v královédvorské ZOO do konce září. Návštěvníci mohou využít kromě novinek i oblíbenou projížďku po safari, kdy se speciálně upravenými autobusy dostanou do otevřeného výběhu řady afrických zvířat. O prázdninách je tato turisty vyhledávaná atrakce provozována i v nočních hodinách.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist