https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kralovehradecke-mestske-lesy-se-zameri-na-rekreaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Královéhradecké Městské lesy se zaměří na rekreaci

18.6.2002 14:49 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Investici v rozsahu 10 až 15 milionů korun především do oblasti rekreace a odpočinku plánuje v letošním roce akciová společnost Městské lesy Hradec Králové. ČIA o tom informoval primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák.
 

Valná hromada společnosti podle Vlasáka rozhodla o úpravě stezek, odbahnění rybníků či o posílení vodních zdrojů u turisticky atraktivních rybníků Biřička a Stříbrný rybník. "Důraz je kladen především na odpočinkovou funkci. Těžba dřeva je až na druhém místě. Další peníze tak půjdou například na výstavbu laviček či dopravního značení," řekl ČIA Vlasák s tím, že předpokládaný rozsah prací by měl činit 10 až 15 milionů korun. Město přitom do společnosti nemusí vkládat prakticky žádné prostředky. "Výnosy, které Městské lesy mají, saturují jejich potřebu," dodal primátor.

Městské lesy Hradec Králové, a. s., byly původně příspěvkovou organizací města. Loni na podzim se přetransformovaly na akciovou společnost.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist