https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krizovatka-mileta-bude-stat-415-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Křižovatka Mileta bude stát 415 milionů

12.7.2002 17:41 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Nová křižovatka Mileta v Hradci Králové bude stát 415 milionů korun. Jak dnes ČIA sdělila tisková mluvčí hradeckého magistrátu Petra Krátká, představitelé města se již s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) dohodli na financování výstavby. Největší finanční podíl na stavbě bude mít ŘSD, která na výstavbu uvolní 188,5 milionu korun, město Hradec Králové uvolní ze svého rozpočtu přesně o 50 milionů korun méně. Zbylých 88 milionů korun by měl uhradit Krajský úřad Královéhradeckého kraje.
 

"Generální ředitel Pavel Havíř informoval primátora Oldřicha Vlasáka o skutečnosti, že ŘSD má finanční prostředky pro dopravní uzel připraveny," řekla ČIA Krátká. Podle mluvčí by měla být v říjnu letošního roku hotova projektová dokumentace pro územní rozhodnutí. "Předpokládané zahájení stavby je v roce 2004, dokončení v srpnu 2006," dodala.

Křižovatka Mileta patří mezi nejrušnější dopravní uzly v Hradci Králové. Spojuje komunikace mezi největším královéhradeckým sídlištěm Moravské Předměstí a centrem města. Současné nedostačující řešení je navíc komplikované tím, že kříží nejfrekventovanější dopravní tah městem - druhý silniční okruh.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist