https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krizovy-plan-pardubickeho-kraje-bude-k-dispozici-v-roce-2005
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krizový plán Pardubického kraje bude k dispozici v roce 2005

29.7.2001 10:54 | PARDUBICE (ČIA)
Krizový plán rizik pro území Pardubického kraje bude zpracován v souladu s platnou legislativou nejpozději do čtyř let, tedy k 1. lednu 2005. ČIA o tom informoval tajemník krajské bezpečnostní rady Aleš Boňatovský s tím, že krizový plán je základním dokumentem orgánů krizového řízení v daném správním území, který vymezuje jejich působnost, odpovědnost a úkoly a obsahuje výčet a hodnocení možných krizových rizik, jejich dopad na území a činnost orgánů a organizačních složek státu.
 

"Součástí krizového plánu jsou i havarijní plány všech čtyř okresů kraje. Ke zpracování analýzy rizik se především využijí údaje z havarijních plánů okresů Pardubice, Chrudim, Ústí nad Orlicí a Svitavy," řekl Boňatovský. Celý dokument podle něj vzniká za úzké spolupráce odborníků krajského úřadu, hasičského záchranného sboru, Policie ČR a také Územní vojenské správy a dalších institucí.

V současné době jsou vypracovány havarijní plány všech okresů, které jsou použitelné pro postup při provádění záchranných a likvidačních prací na území okresu. Potřebné výpisy z těchto plánů jsou uloženy na územně příslušném operačním středisku hasičského záchranného sboru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist