https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krkonose-budou-dobrovolnici-uklizet-az-22-dubna-kvuli-snehu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krkonoše budou dobrovolníci uklízet až 22. dubna - kvůli sněhu

1.4.2017 01:05 | PRAHA (ČTK)
Zřejmě tuny odpadků z území Krkonoš odstraní dobrovolníci v sobotu 22. dubna, na kdy správa parku naplánovala velký úklid. Oproti celostátní akci bude úklid v nejvyšších českých horách opožděný kvůli tání sněhu.
Zřejmě tuny odpadků z území Krkonoš odstraní dobrovolníci v sobotu 22. dubna, na kdy správa parku naplánovala velký úklid. Oproti celostátní akci bude úklid v nejvyšších českých horách opožděný kvůli tání sněhu.
Zřejmě tuny odpadků z území Krkonoš odstraní dobrovolníci v sobotu 22. dubna, na kdy správa parku naplánovala velký úklid. Oproti celostátní akci bude úklid v nejvyšších českých horách opožděný kvůli tání sněhu. Michal Skalka ze správy parku počítá s tím, že přijdou stovky dobrovolníků. Účastnit se budou také zaměstnanci správy. Vyplývá to z informací v tiskové zprávě.
 

Asi 350 až 500 lidí bude uklízet Krkonoše od nejnižších poloh až po hřebeny. "To znamená, že jeden pořádkumilovný uklízeč bude v průměru uklízet necelé dva běžné kilometry značené cesty," uvedl. Dobrovolníci budou mít zdarma lanovku na Sněžku a část z nich i ubytování. Loni v Krkonoších při úklidech lidé nasbírali deset tun odpadků, největší problémy tam přitom podle Skalky nedělají PET lahve, jak by se dalo předpokládat, ale papírové kapesníčky.

V nižších polohách Česka se letos hlavní část akce Ukliďme svět, ukliďme Česko odehraje v sobotu 8. dubna. Organizátoři si letos přejí překročit v účasti hranici sto tisíc dobrovolníků.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist