https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krkonose-jsou-na-mesic-bez-lanovek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krkonoše jsou na měsíc bez lanovek

6.11.2000 17:20 | KRKONOŠE (ČIA)
K pravidelné odstávce prakticky všech lanových drah dochází počínaje dneškem v Krkonoších. Od neděle přestala jezdit lanovka z Harrachova na Čertovu horu, dnes začala pravidelná odstávka sedačkové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Už od konce října přitom nejezdí kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu, mimo provoz je i lanovka z Herlíkovic na Žalý, na Pláně a na Medvědín ve Špindlerově Mlýně.
 

Podle krkonošských vlekařů se budou lanovky spouštět počátkem prosince. Jak uvedl Hubert Kolín ze špindlerovského Ski areálu, zařízení se rozjede, jakmile napadne první sníh. Také lanovky v ostatních krkonošských střediscích začnou převážet první turisty v průběhu prvního prosincového týdne.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist