https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krkonossky-park-hleda-osobnosti-ktere-ziskaji-cenu-reditele-spravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krkonošský park hledá osobnosti, které získají Cenu ředitele Správy

11.12.2020 11:05 | VRCHLABÍ (Ekolist.cz)
Soška představující nejstarší známou podobu ducha hor Krakonoše/Rübezahla podle mapy Martina Helwiga.
Soška představující nejstarší známou podobu ducha hor Krakonoše/Rübezahla podle mapy Martina Helwiga.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Správa KRNAP
Krkonošský národní park již jedenáct let oceňuje osobnosti, které přispěly k rozvoji krkonošského regionu. Cenou ředitele Správy KRNAP chce vyzdvihnout konkrétní osobnosti, které svou prací, výkony či občanskými aktivitami představují či představovaly významný přínos pro Krkonošský národní park či Krkonoše jako region. Osobnosti může nominovat kdokoli písemně či e-mailem. Uzávěrka nominací za rok 2020 bude 28. února 2020. Ceny za rok 2020 budou uděleny tradičně ve čtvrtek 15. dubna 2021.
 

Oceňovaný je přínos v jakékoli oblasti občanského a profesního života, nejčastěji jsou vyzdvihovány počiny na poli ochrany přírody, vědy, výchovy a vzdělávání, záchrany lidí v horách, apod.

Cena je čestná, není tedy spojena s žádnou finanční dotací. Je symbolizována diplomem a soškou představující nejstarší známou podobu ducha hor Krakonoše/Rübezahla podle mapy Martina Helwiga.

Mezi osobnostmi, které cenu již obdrželi, jsou ekolog Josef Fanta, hudebník Radek Hanuš, lidová vypravěčka Slávka Hubačíková, lesníci, botanici, zoologové, novináři, členové horské služby, starostové krkonošských obcí a pracovníci Správy KRNAP a další.

Náměty na laureáta přijímá park do 28. února 2021 e-mailem na adrese rdrahny@krnap.cz nebo písemně na adrese Radek Drahný, Správa KRNAP, Dobrovského 3, 543 01 Vrchlabí. Nominace by měly obsahovat jméno navrhovaného člověka, stručné (v několika odstavcích) zdůvodnění nominace, kontakt na navrhovatele a nejlépe také kontakt na nominovaného.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist