https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kronospan-slovakia-dostal-souhlas-s-rozsirenim-vyroby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kronospan Slovakia dostal souhlas s rozšířením výroby

6.8.2001 18:28 | PREŠOV (ČIA, SITA)
Stavební povolení na rozšíření výrobny dřevotřískových desek vydal dnes slovenské pobočce nadnárodní společnosti Kronospan odbor životního prostředí prešovského okresního úřadu. Společnost však předtím musela nainstalovat kvalitní biofiltr, který bude zárukou ochrany blízké obytné zóny. Podnik byl totiž největším znečisťovatelem ovzduší v okrese. Výroba dřevotřískových desek novou technologií by tak už neměla obtěžovat obyvatele tamního sídliště Sekčov, ani pacientů nemocnice, kteří si na emise nejvíce stěžovali.
 

Rozšířením výroby plánuje Kronospan zvýšit produkci o 20 až 30 procent. Desky vyráběné novou technologií budou mít hrubost tři až osm milimetrů. Jejich využití je široké, hlavně by však měly nahradit komponenty z dovozu určené na výrobu takzvaných plovoucích podlah. Po spuštění dalšího provozu budou ve výrobě využívat i zbytky dřevní hmoty z okolních malých pil. Nová výrobní linka umožní rozšířit i počet pracovních míst.

Zpracovatel dřevotřískového materiálu Kronospan má svou výrobnu také v České republice, a to v Jihlavě v kraji Vysočina.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist