https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvart-je-nespokojen-s-rozhodnutim-vlady-citi-ale-podporu-ve-strane
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvart je nespokojen s rozhodnutím vlády, cítí ale podporu ve straně

27.7.2000 11:40 | PRAHA (EkoList)
Se včerejším rozhodnutím vlády o rozdělení kompetencí ve vodním hospodářství se nesmiřuje ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). Tři ze čtyř sporných kompetencí přisoudila nakonec vláda ministru zemědělství Fenclovi (ČSSD). Kužvartovi zůstaly pouze pravomoci, týkající se protipovodňové ochrany. "Takzvané svěření kompetencí v protipovodňové ochraně není ve skutečnosti ničím jiným, než dalším odebráním pravomocí resortu životního prostředí," říká Miloš Kužvart.
 

Podle něj jde včerejší usnesení vlády proti systémovému pojetí politiky. "Je to nesystémové řešení. O nehospodářských záležitostech nakládání s vodami by neměl rozhodovat hospodářský resort, jakým je ministerstvo zemědělství," říká ministr Kužvart.

Zákon nyní bude projednávat Poslanecká sněmovna, kde bude Kužvart, navzdory závěrům včerejšího zasedání vlády, nadále obhajovat původní stanovisko Ministerstva životního prostředí (MŽP). "Budu bojovat dál," říká Kužvart a odvolává se na podporu, kterou prý cítí zevnitř vládní strany. Na jednání předsednictva ÚVV ČSSD 15. 7. 2000 totiž podle jeho slov řada "velmi významných členů ČSSD" podpořila jeho stanovisko.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist