https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvart-nehazejme-flintu-do-zita
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvart: Neházejme flintu do žita

17.7.2001 12:00 | PRAHA (EkoList)
Naději na úspěch jednání o klimatických změnách, která včera začala v Bonnu, neztrácí český ministr životního prostředí Miloš Kužvart. "Je jasné, že jednání budou složitá. Ale je o čem jednat a kvůli tomu do Bonnu také jedu," řekl dnes novinářům Kužvart, který do Bonnu odlétá ve čtvrtek na ministerskou část 6. zasedání stran Rámcové úmluvy OSN o změnách klimatu (COP6-2).
 

Podle svých vlastních slov jede Miloš Kužvart do Bonnu s mandátem sdělit jasný postoj kandidátských zemí na vstup do Evropské unie (mezi něž patří také Česká republika). "Ten je shodný s postojem členů EU - ratifikovat dohody z Kjóta bez ohledu na USA," dodává český ministr.

Kjótský protokol zavazuje vlády především vyspělých zemí světa k omezení množství tzv. skleníkových plynů produkovaných jejich národním průmyslem. Situace v prosazování dokumentu se podstatně zkomplikovala s nástupem nového amerického prezidenta George Bushe, který na počátku letošního roku ratifikaci protokolu odmítl. K USA se necelý měsíc před zahájením bonnských jednání přidala také Austrálie a v neděli v noci se k ratifikaci dohody postavil velmi skepticky japonský premiér Džuničiró Koizumi.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist