https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvart-pozada-premiera-o-revokaci-usneseni-vlady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvart požádá premiéra o revokaci usnesení vlády

15.12.1999 16:05 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD), který již včera vyjádřil nespokojenost s faktem, že se nestal členem Vládního výboru pro evropskou integraci, řekl, že dnes požádá dopisem premiéra Miloše Zemana (ČSSD) o revokaci vládního usnesení z pondělka 13. prosince, kterým vláda složení a pravomoci tohoto výboru pozměnila.
 

Podle Kužvarta bylo rozhodnutí vlády překvapivé a věcně nesprávné. "Kapitola životního prostředí je legislativně nejsložitější ze všech, o nichž se jedná. Navíce je to kapitola, kde žádáme o sedm přechodných období," říká Kužvart. Podle ministra je podivné, že v situaci, kdy EU integruje politiku životního prostředí do všech resortních politik, není ministr životního prostředí členem vládní skupiny pro koordinaci příprav ČR pro vstup do EU.

"Hovořil jsem dnes telefonicky s panem státním tajemníkem Teličkou a své názory na tuto věc jsme si vyjasnili," řekl Kužvart. "Věřím, že premiér můj dopis vezme vážně a že se tento omyl napraví," uzavřel ministr.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist