https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvart-se-dohodl-se-zemanem-o-ekologicke-vychove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvart se dohodl se Zemanem o ekologické výchově

8.12.1999 11:25 | PRAHA (EkoList)
Ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD) podepsal dnes dohodu s náměstkem ministra školství mládeže a tělovýchovy Petrem Roupcem meziresortní dohodu o spolupráci v oblasti environmentální osvěty, vzdělávání a výchovy.
 

Podle Evy Plachejdové z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) neznamená dohoda začátek investic do ekologické výchovy. "Již v současné době vynakládáme několik miliónů korun ročně na projekty ekologické výchovy a ekologické vzdělávání funguje již léta na všech stupních škol," říká Plachejdová. Podle ní i ministra Kužvarta jde ale o dohodu, která jasně a konkrétně stanovuje mechanismus spolupráce mezi oběma resorty.

Ministr životního prostředí Miloš Kužvart a náměstek ministra školství Petr Roupec při dnešním podpisu vzájemné dohody. Foto: Jakub Kašpar/EkoList

Dohoda stanoví oběma ministerstvům ustanovit pracovní skupiny pro ekologickou výchovu, které budou vzájemně spolupracovat. Této spolupráci má napomoci i fakt, že ve skupině MŽP bude pracovat i zástupce MŠMT a naopak.

Dohoda vychází ze závazku, který na sebe vzalo MŽP, a částečně i MŠMT, v zákonu 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist