https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvartovi-se-libi-saske-rozdeleni-kompetenci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvartovi se líbí saské rozdělení kompetencí

22.1.2002 11:42 | PRAHA (EkoList)
Za velice inspirativní označil po včerejším setkání se saským ministrem životního prostředí Steffenem Flathem (CDU) kompetenční náplň jeho úřadu český ministr životního prostředí Miloš Kužvart (ČSSD). Flathovo ministerstvo se totiž plným názvem jmenuje ministerstvo životního prostředí, zemědělství a lesního hospodářství. "Už samotný název tohoto úřadu mě inspiroval k úvahám o povolebních změnách ve struktuře české státní správy," dodal Kužvart dnes před novináři.
 

Kužvartovu úvahu podle jeho slov vedly také současné trendy v zemědělské politice Evropské unie (EU), kde čelné místo zaujímá krajinotvorná funkce zemědělství. "Bylo by vcelku logické, aby podobné funkce zemědělství měl v kompetenci resort životního prostředí, zatímco jeho plně produkční funkce by přešly na ekonomický resort," vysvětlil Kužvart, jak by si případnou restrukturalizaci představoval. Zdůraznil ale, že jde zatím pouze o okamžitý nápad a "rámcovou představu, založenou na evropských trendech".

"Tento nápad nepochází ode mně. To musím zdůraznit už proto, že jsem se dopoledne sešel i s ministrem zemědělství Janem Fenclem," reagoval včera s úsměvem na otázku EkoListu saský ministr životního prostředí Steffen Flath. Dodal ovšem, že sloučení kompetencí v ochraně životního prostředí, zemědělství a lesním hospodářství pod jeden úřad, k němuž došlo v roce 1996, se ve spolkové zemi Sasko osvědčilo. "I kdyby jenom proto, že případné spory se už nemusí řešit v kanceláři premiéra nebo na zasedání vlády, ale vyřeší se pod jednou střechou," glosoval otázku ministr Flath.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist