https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kuzvartuv-urad-navrhuje-pas-zelene-kolem-prahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kužvartův úřad navrhuje pás zeleně kolem Prahy

19.6.2001 15:54 | PRAHA (ČIA)
Obnovit zeleň v okolí Prahy a tím zvýšit estetickou a kulturní hodnotu krajiny a posílit její ochranu navrhuje ministerstvo životního prostředí. Plán nazvaný "Zelený pás kolem Prahy" představil na dnešní tiskové konferenci pražské ČSSD ministr životního prostředí Miloš Kužvart. Na programu bude kromě ministerstva spolupracovat i Státní fond životního prostředí, Magistrát hlavního města Prahy a orgány Středočeského kraje.
 

Ve zvolených částech v okolí Prahy budou obce zřizovat porosty a ekostabilizační struktury. Ve většině případů se bude jednat o takzvané vyšší dřevinné vegetace, tedy stromy. V okolí Prahy by tak měla vzniknout síť lesů. Návrh dále předpokládá zřízení cyklostezek, turistických stezek a rekreačních objektů, vše v dostupnosti městské hromadné dopravy. Většina porostů a objektů by měla stát na nevyužívané půdě.

Prostředky do realizace projektu vloží jednak resort životního prostředí z rozpočtové kapitoly péče o zeleň v urbanizovaném prostředí, prostředky vloží i fond životního prostředí ze své mimorozpočtové kapitoly regenerace urbanizované krajiny. Přesnou sumu Kužvart prozatím neuměl vypočítat. Konečné náklady budou odvozeny od toho, kolik obcí se do projektu zapojí a o jak náročné úpravy se bude jednat.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist