https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvalita-vody-neni-zatim-kriticka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvalita vody není zatím kritická

2.9.2002 13:18 | PRAHA (ČIA)
(ČIA) Se zvýšenou frekvencí a na více stanovištích sleduje čistotu a obsah závadných částic ve vodě státní podnik Povodí Vltavy. Jakost vody není podle měření vzhledem k rozsahu povodňové aktivity kritická a nehrozí bezprostřední nebezpečí. "Řada hodnot je samozřejmě překročena, ale situace nasvědčuje tomu, že se jakost vody nebude dále zhoršovat," uvedl dnes Petr Kubala z Povodí Vltavy.
 

Srpnová povodeň vyřadila z provozu 15 čistíren odpadních vod u největších měst a zdrojů znečištění. Zároveň došlo k vyplavení a úniků látek, které nebyly před povodní řádně zabezpečeny. Povodí Vltavy proto zahájilo pravidelné vyhodnocování jakosti povrchových vod na 330 vlastních měřících místech a v 75 stanicích monitorovací sítě Českého hydrometeorologického ústavu.

Ke znečištění vody ve Vltavě přispívá značnou měrou hlavní město Praha. Pražská čistírna odpadních vod na Císařském ostrově je zcela mimo provoz a všechen odpad z milionové metropole proudí přímo do Vltavy. Povodí Vltavy proto udržuje zvýšený průtok vody, aby se nečistoty zředily. Úplné zprovoznění čistírny se očekává až koncem roku. Škody na pražské čističce dosáhly podle Pražských vodovodů a kanalizací 250 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist