https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-kavkam-museli-v-bystrici-odlozit-bourani-kominu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli kavkám museli v Bystřici odložit bourání komínů

6.4.2002 12:52 | BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM (ČIA)
Kvůli chráněným kavkám museli radní v Bystřici nad Pernštejnem odsunout plánované bourání komínů v Sídlišti II. Ohrožené kavky se totiž zabydlely ve starých cihlových komínech na objektech, kde chce město budovat nástavby. Radnice teď bude muset žádat ministerstvo životního prostředí o výjimku. ČIA to řekl starosta města Josef Novotný.
 

Bystřičtí radní již jednali s pracovníkem z Agentury ochrany přírody z Havlíčkova Brodu. "Shodli jsme se na tom, že jako náhradní útočiště by ptákům mohl vyhovovat komín staré kotelny, případně její větrací věž," vysvětlil Novotný. Pokud se podaří pro kavky nalézt nový azyl, tak už nebude radnici stát nic v cestě, aby komíny zbourala. "Stavební úpravy měly být zahájeny koncem jara, ale právě v tomto období kavky ještě hnízdí. Doufáme, že se nám tento problém podaří vyřešit nějakou rozumnou cestou," dodal starosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist