https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-mozne-nakaze-zavre-zoo-indoneskou-dzungli-a-expozici-lemuru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli možné nákaze primátů koronavirem zavře pražská zoo Indonéskou džungli a expozici lemurů

19.9.2020 08:23 | PRAHA (ČTK)
Primáti mohou onemocnět covidem-19 stejně jako lidé.
Primáti mohou onemocnět covidem-19 stejně jako lidé.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Kvůli možné nákaze primátů koronavirem zůstane v pražské zoologické zahradě od soboty uzavřena Indonéská džungle a expozice lemurů. Na twitteru o tom informoval její ředitel Miroslav Bobek. Primáti mohou onemocnět covidem-19 stejně jako lidé, uvedl. Pavilon goril zůstává přístupný, gorily jsou za sklem a venku v dostatečné vzdálenosti od lidí, doplnil.
 

Důvodem uzavření Indonéské džungle je podle ředitele zahrady to, že orangutani a makaci, kteří tu jsou, sdílejí s návštěvníky jeden uzavřený prostor. Ve venkovní expozici lemurů se k nim lidé zase přibližují na minimální vzdálenost.

Situace kolem šíření koronaviru se v hlavním městě výrazně zhoršuje od minulého týdne. Podle šéfky pražských hygieniků Zdeňky Jágrové není nyní u více než poloviny nových případů jasný původ nákazy, a jde tedy o takzvané komunitní šíření. Na aktualizované mapě regionů podle rizika nákazy covidem-19 je Praha na nejhorším červeném stupni. Novou verzi dnes zveřejnilo na webu ministerstvo zdravotnictví.

Na jaře byla zoologická zahrada kvůli vládním opatřením proti nemoci covid-19 uzavřena od 13. března. Znovuotevřena byla 27. dubna, kdy lidé mohli do venkovních expozic. Vnitřní expozice a pavilony jsou návštěvníkům přístupné od 25. května. V době omezeného provozu byl limitovaný počet návštěvníků.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist