https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-prehrade-na-bruntalsku-chce-hejtman-hovorit-s-ministry
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli přehradě na Bruntálsku chce hejtman hovořit s ministry

14.6.2001 14:14 | OSTRAVA (ČIA)
Do diskuse o výstavbě přehrady v Nových Heřmínovech na Bruntálsku se zapojí hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský. Podle něj totiž není možné donekonečna prodlužovat nejistotu místních obyvatel, kteří se bojí, že nová vodní nádrž je připraví o střechu nad hlavou. Přehrada by podle navrhovaného plánu obec zcela zaplavila. "Pořád není jednoznačně rozhodnuto, zda se bude stavět či nikoli. Lidé v okolí Heřmínov jsou nervózní, protože pořád neví, co bude. V tomto duchu hodlám oslovit jednotlivé členy vlády," přislíbil Tošenovský.
 

Ministerstvo zemědělství sice nechalo vypracovat studii tří variant možné protipovodňové ochrany podél řeky Opavy, lidé v okolí Nových Heřmínov ale tvrdí, že studie jednoznačně prosazuje výstavbu přehrady. S tím oni nesouhlasí a navrhují jiné možnosti. Hejtman Tošenovský chce rovněž pomoci v tom, aby návrhům obyvatel Bruntálska ministerstvo věnovalo dostatečnou pozornost.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist