https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-silnemu-vetru-jsou-mimo-provoz-na-jihu-cech-lyzarske-arealy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli silnému větru jsou mimo provoz na jihu Čech lyžařské areály

10.2.2020 00:27 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Kvůli silnému větru je dnes zastaven provoz lanovek ve větších jihočeských lyžařských areálech. / Ilustrační foto
Kvůli silnému větru je dnes zastaven provoz lanovek ve větších jihočeských lyžařských areálech. / Ilustrační foto
Kvůli silnému větru je dnes zastaven provoz lanovek ve větších jihočeských lyžařských areálech. Opatření se týká například střediska v Lipně nad Vltavou, Zadově nebo Hochfichtu. Šumavský národní park doporučuje turistům, aby nechodili do lesa.
 

"Doporučujeme zdržet se vycházek do lesa a dbát zvýšené opatrnosti," řekla Blanka Müllerová z NP Šumava. Dodala, že v okolí Kvildy na Prachaticku jsou uzavřeny stezky. Hrozí, že by na ně mohly popadat kvůli větru stromy.

Kvůli silnému větru je rovněž dnes uzavřena zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Skiareál Lipno a Zadov uvedly, že možná dnes provoz obnoví. "Z důvodu silného větru bude areál Hochficht celý den mimo provoz," řekl za středisko na česko-rakouské hranici Šumavy Martin Řezáč.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist