https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-snehove-bouri-z-pocatku-tydne-na-recke-farme-uhynuly-tisice-ryb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli sněhové bouři z počátku týdne na řecké farmě uhynuly tisíce ryb

29.1.2022 01:15 | ATÉNY (ČTK)
V tomto ročním období jsou obvyklé teploty v laguně sedm až osm stupňů. Letos se teploty přiblížily nule.
V tomto ročním období jsou obvyklé teploty v laguně sedm až osm stupňů. Letos se teploty přiblížily nule.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Sněhová bouře Elpis, která tento týden paralyzovala část Řecka, způsobila i úhyn desítek tisíc ryb na farmě na severozápadě země. Ryby nepřežily nízké teploty, které se přiblížily nule. Informovala o tom agentura Reuters.
 

"Nevydržely teplotní šok, odhaduji, že je to tak 50 tun ryb," uvedl zaměstnanec farmy Richo Lagoon, kterou vlastní státní firma. Podle něj jsou v tomto ročním období obvyklé teploty v laguně sedm až osm stupňů. Uhynulé ryby jsou zejména pražmy, které podle agentury Reuters nepřežijí teploty pod čtyři stupně Celsia. Další druhy ryb na farmě nízké teploty vydržely.

Sněhová bouře ochromila začátkem týdne část Řecka, kde kvůli tomu vláda vyhlásila v několika regionech dvoudenní volno, na Krétě volno prodloužila až do dneška. Přívaly sněhu zasypaly i Atény a okolí, na dálničním okruhu kolem řecké metropole kvůli tomu uvázlo přes tisíc aut.

Levicová opozice ve čtvrtek v této souvislosti podala návrh na vyslovení nedůvěry vládě premiéra Kyriakose Mitsotakise, která podle ní situaci nezvládla. Od dnešního večera budou o tom debatovat poslanci, hlasování se očekává v neděli. Pravicový kabinet má ale v parlamentu většinu, takže opozice nemá naději na úspěch.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist