https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-uniku-odpadu-v-los-angeles-zustava-uzavrena-cast-plazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli úniku odpadů v Los Angeles zůstává uzavřená část pláží

20.7.2016 18:27 | LOS ANGELES (ČTK)
Asi osm kilometrů pláží v jižní Kalifornii zůstává uzavřeno kvůli mohutnému úniku odpadních vod z místní kanalizace, které se dostaly do řeky Los Angeles. Informovala o tom agentura AP.
 

Podzemní kanalizační potrubí nedaleko centra Los Angeles se v pondělí ucpalo a prasklo. Do ulic vyteklo téměř 91 000 hektolitrů splašků, které se dostaly i do řeky Los Angeles. Ta o 30 kilometrů dál ústí do přístavu Long Beach. Pro plavce je uzavřená část stejnojmenné pláže a sousední Seal Beach.

Únik odpadů z kanalizace se v pondělí podařilo zastavit, ale během oprav prasklo potrubí na dalším místě. Novou trhlinu se podařilo utěsnit v úterý; nad poškozenou částí bylo vybudováno dočasné nadzemní potrubí, aby bylo možné pod zemí provést opravy a vyčistit zamořenou oblast.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist