https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-vysetrovani-pozaru-bude-ve-hrensku-v-pondeli-uzavrena-silnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli vyšetřování požáru bude ve Hřensku uzavřena silnice

5.9.2022 01:19 | HŘENSKO (ČTK)
Zdroj | HZS ČR
V pondělí 5. září od 10:00 do 17:00 bude kvůli policejnímu vyšetřování požáru v Českém Švýcarsku uzavřena silnice ze Hřenska do Vysoké Lípy v obou směrech, informovala mluvčí policie Eliška Kubíčková. Policie vyšetřuje nejrozsáhlejší požár lesa v České republice jako trestný čin obecné ohrožení.
 

"Z důvodu plánovaného provádění úkonů trestního řízení, za účelem dokumentace škod po požáru v Národním parku České Švýcarsko, dojde v pondělí 5. září 2022 k uzavření komunikace mezi Hřenskem a Vysokou Lípou," uvedla Kubíčková. Ve směru ze Hřenska nad hotelem Klepáč a ve směru z Vysoké Lípy u penzionu U Loupežáku neprojedou žádná vozidla ani autobusy. "Vstup nebude umožněn pěším a vjezd ani cyklistům," doplnila mluvčí. Místem projedou pouze ranní a odpolední školní autobusy a vjezd bude v uvedené době povolen pouze obyvatelům Mezné, Mezní Louky a Vysoké Lípy.

Požár, který podle policie vznikl pravděpodobně v Malinovém dole, se rozhořel 24. července. Na místě se vystřídalo zhruba 6000 hasičů a 400 kusů techniky. Hasiči požár uhasili po 20 dnech, na místě je od začátku září pouze jedna dobrovolná jednotka. Zhruba čtyři hasiči společně s revírníky, strážci a dalším personálem správy místo požáru pravidelně kontrolují kvůli vzniku ohnisek. Do konce srpna park hlídalo 70 dobrovolných hasičů a 40 profesionálů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist