https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kyocera-bude-v-kadani-vyrabet-solarni-panely
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kyocera bude v Kadani vyrábět solární panely

26.8.2004 09:39 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Nový závod na výrobu solárních panelů postaví v severočeské Kadani japonský koncern Kyocera. Výše investice dosáhne téměř 200 milionů korun a zaměstnání zde nalezne zhruba 150 osob. "Česku dala Kyocera přednost před ostatními zeměmi střední Evropy na základě zkušeností japonských společností, které zde už působí," uvedla tisková mluvčí agentury CzechInvest Jana Víšková.
 

Při rozhodování mezi českými lokalitami sehrála podle Víškové důležitou úlohu připravenost průmyslové zóny Kadaň - Královský vrch i aktivní přístup developerské společnosti S.I.R., která zónu se státní podporou vybudovala. "Včetně Kyocery je už v České republice registrováno 139 japonských firem, z toho 57 výrobních. Do budoucna plánuje většina z nich další expanze a reinvestice," uvedl Josef Lébl, který se v CzechInvestu specializuje na investice z Japonska.

V České republice již od roku 1992 působí dceřiná společnost Kyocery AVX Czech Republic. Ve svých závodech v Lanškrouně a v Uherském Hradišti zaměstnává dohromady 4400 pracovníků a vyrábí zde tantalové čipové kondenzátory a konektory.

Kyocera byla založena v roce 1959 v japonském městě Kjóto. V současnosti zaměstnává okolo 58 tisíc zaměstnanců po celém světě a vyrábí široký sortiment výrobků od spotřební elektroniky. Ve finančním roce, který skončil k 31. březnu 2004, vykázala Kyocera konsolidované tržby 1,14 bilionu jenů (zhruba 272 miliard korun) a čistý zisk 68,1 miliardy jenů (16,2 miliardy korun).


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist