https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kyvadlova-doprava-cd-po-praze-prakticky-konci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kyvadlová doprava ČD po Praze prakticky končí

21.3.2003 13:53 | PRAHA (ČIA)
Od soboty 22. března, kdy se cestujícím otevře poslední stanice metra postižená loňskými povodněmi, se výrazně redukuje provoz kyvadlových vlaků Českých drah (ČD). "Kyvadlová doprava na trase Praha hlavní nádraží - Praha-Smíchov se ruší, mezi stanicemi Praha Masarykovo nádraží a Praha-Běchovice pojede jen několik nejvytíženějších spojů během ranní přepravní špičky v pracovních dnech," uvedl pro ČIA vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Změny se dotknou také autobusových linek 701 a 702 spojujících Nádraží Kyje a Černý Most. Linka 702 se ruší, linka 701 pojede pouze v pracovní dny od 5.00 do 20.00 hod. V konečné zastávce Nádraží Kyje na ni budou navazovat nejen vlaky do centra Prahy, ale nově též ve směru na Kolín.

Od 22. března již dále nebude možno cestovat rychlíky mezi železničními stanicemi Praha hlavní nádraží a Praha-Smíchov s jízdními doklady Pražské integrované dopravy (PID). Opatření se netýká pouze několika zvlášť vyjmenovaných spojů, které lze najít v knižním jízdním řádu ČD. Končí také přechodné prodloužení doby platnosti nepřestupních a přestupních jízdenek, které platí i ve vlacích.

Kyvadlové vlaky mezi Smíchovem a Hlavním nádražím a mezi Masarykovým nádražím a Běchovicemi zavedly ČD v srpnu loňského roku, aby částečně nahradily výpadek povodní poškozeného metra. Vlaky si mezi cestujícími získaly poměrně značnou popularitu. Proto také ČD začaly jednat s pražským magistrátem o možném navázání na tuto kyvadlovou dopravu i v budoucnosti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist