https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kyvadlova-doprava-cd-v-praze-ma-novy-jizdni-rad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kyvadlová doprava ČD v Praze má nový jízdní řád

15.12.2002 12:14 | PRAHA (ČIA)
V souvislosti s počátkem platnosti nového jízdního řádu Českých drah platného od dnešní dne se změnil také jízdní řád kyvadlových vlaků, které zajišťují v Praze náhradní dopravu za metro. Zásadní změnou je to, že budou jezdit pouze v pracovní dny a mezi Smíchovem a Hlavním nádražím přestávají jezdit v pravidelné časy. ČIA to oznámil vedoucí tiskového oddělení ČD Petr Šťáhlavský.
 

Podle jeho slov dráhy vydaly kartičkový jízdní řád pro trať z Hlavního nádraží na Smíchovské a zpět. "Cestující v něm najdou souhrnný přehled všech vlaků, ve kterých je možno cestovat mezi oběma stanicemi s jízdními doklady Pražské integrované dopravy," řekl dále. Dodal, že se to týká i rychlíků a expresů, jež lze na uvedené trase až do odvolání rovněž používat.

Kyvadlovým vlakům bude na Hlavním nádraží nejčastěji vyhrazeno nástupiště 1a, na Smíchově budou zpravidla odjíždět z prvního nebo druhého nástupiště. Vlaky z Masarykova nádraží do Běchovic budou mít i nadále v zastávce Praha-Kyje autobusový přípoj na sídliště Černý Most.

Podle Šťáhlavského by kyvadlové vlaky ČD měly mezi Hlavním nádražím a Smíchovem, respektive mezi Masarykovým nádražím a Běchovicemi jezdit pravděpodobně do ledna příštího roku, kdy se z velké části obnoví provoz na trase B metra.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist