https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/labe-se-v-nemecku-regulovat-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Labe se v Německu regulovat nebude

27.5.2002 09:26 | DĚČÍN (ČIA)
Žádná nová vodní díla se pro zvýšení splavnosti na německé části Labe stavět nebudou. O uplynulém víkendu to při setkání českých a německých ekologických aktivistů a odborníků v Děčíně a příhraničním saském městě Bad Schandau prohlásili tajemníci saského ministerstva životního prostředí Wolf Eberhard Kuhl a Simone Probstová. "Kdybychom takové úpravy chtěli provádět, těžko bychom vás Čechy přesvědčovali, abyste bránili regulaci řeky na vašem území," řekl Kuhl. Ten tak reagoval na články v českém tisku, že do splavnění Labe se má v Německu investovat do roku 2003 celkem 273 milionů eur.
 

Podle Kuhla a Vlastimila Karlíka z ekologického sdružení Arnika mají být uvedené finanční prostředky v Německu investovány do zajištění stávajícího stavu splavnosti řeky. S novými vodními díly se u našich sousedů nepočítá. Částka je prý tak vysoká proto, že Labe má v Německu dlouhý tok a řeku je třeba v některých částech rekonstruovat. Ředitel závodu Povodí Labe v Roudnici nad Labem Jindřich Zídek před časem ČIA řekl, že na nedávné mezinárodní konferenci o Labi v Drážďanech podpořili představitelé německého spolkového ministerstva dopravy plánovaný projekt výstavby dvou vodních děl na dolním toku Labe mezi Ústím nad Labem a hranicí s Německem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist