https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/laudat-nejvetsim-problemem-dopravni-site-v-cr-je-praha
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Laudát: Největším problémem dopravní sítě v ČR je Praha

11.3.2004 11:26 | PRAHA (ČIA)
Nejslabším místem dopravních sítí v České republice je hlavní město Praha a její okolí. Na hranicích metropole končí dálnice, rychlostní komunikace i železniční koridory. "Je nepřijatelné, aby se finanční prostředky stále přilévaly do projektů mimo Prahu a řešení dopravních sítí v Praze se stále odkládalo," řekl na dnešní konferenci Doprava a energetika v pražském Obecním domě předseda dopravního výboru Zastupitelstva hlavního města Prahy František Laudát (ODS).
 

Podle jeho slov je třeba urychleně dostavit pražský silniční okruh a výrazně modernizovat i železniční infrastrukturu na území města. Velkým problémem bude podle Laudáta zaústění připravované dálnice D 3 do pražské aglomerace, protože její uvažované vyústění do dálnice D 1 u Mirošovic Praze nepomůže. "Nemůžeme si dovolit přivést z jednoho směru do Prahy denně 150 až 180 tisíc aut," zdůraznil Laudát.

Jak řekl na konferenci Josef Kurovský z ministerstva dopravy, prioritou státu v nejbližších letech je především dostavba dálnic D 5 a D 8. "Tyto dálnice jsou součástí transevropských koridorů a jejich urychlenou dostavbu po nás požaduje Evropská unie," upozornil Kurovský. K dalším prioritám patří výstavba dálnice D 47, která zlepší spojení zbytku republiky s Ostravskem.

Podle Kurovského by se také v příštích letech měla výrazně zlepšit péče o současné komunikace. "Chceme se zaměřit zejména na výstavbu obchvatů měst a obcí, rekonstrukci zanedbaných mostních konstrukcí a zlepšení dostupnosti hraničních přechodů," informoval zástupce ministerstva dopravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist