https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lavana-predstavuje-v-treboni-projekt-novych-lazni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lavana představuje v Třeboni projekt nových lázní

7.5.2001 17:13 | TŘEBOŇ (ČIA)
Architektonické návrhy budoucí podoby třeboňských lázní mohou až do 27. května shlédnout návštěvníci třeboňské zámecké galerie. Zde prezentuje svůj záměr vystavět na břehu třeboňského rybníka Svět v katastru obce Domanín nový lázeňský komplex společnost Lavana. "Náš projekt je velmi často zpochybňován, výstavou proto chceme dát mimo jiné najevo, že, to co děláme, myslíme vážně," uvedla předsedkyně dozorčí rady Lavany Libuše Kotilová.
 

Jak dále upřesnila, výstava byla otevřena v sobotu 5. května a již v prvních dnech byl o ni mezi obyvateli Třeboně velký zájem.

Výstavbu nového lázeňského komplexu, který by se měl v budoucnu rozkládat na celkem 90 hektarech, hodlala Lavana zahájit letos na jaře. Už nyní je však jasné, že společnost začne stavět nejméně s ročním zpožděním. Český inspektorát lázní a vřídel navíc nedávno přerušil proces projednávání nového územního plánu obce Domanín. Pracovníci inspektorátu tvrdí, že Lavana opomněla požádat o vyjádření ke zřízení nového lázeňského místa Domanín. Naopak Lavana se domnívá, že v této fázi není vyjádření inspektorátu nutné. "Domníváme se navíc, že není třeba zřizovat nové lázeňské místo v těsném sousedství Třeboně, která lázeňským místem je. Požádali jsme proto o rozšíření statutu lázeňského místa Třeboň," dodala Kotilová.

Opožděné veřejné projednávání návrhu konceptu územního plánu Domanína je plánováno na 5. června.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist