https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lazenska-centra-planuji-vzajemne-propojeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lázeňská centra plánují vzájemné propojení

18.5.2001 19:59 | KARLOVY VARY/MARIÁNSKÉ LÁZNĚ (ČIA)
Na nutnosti zlepšení vzájemné informovanosti a dopravního spojení lázeňských měst se v rámci rozvoje turistiky a lázeňství v kraji shodují karlovarský hejtman Josef Pavel a starostka Mariánských Lázní Ellen Volavková. Podle nich je třeba obyvatele a hosty lázeňských center informovat o společenských a kulturních událostech v celém kraji a zabezpečit jejich přepravu. ČIA to dnes řekla mariánskolázeňská starostka Volavková.
 

"Pro kraj prioritní rozvoj turistiky a lázeňské péče je informovaností hostů a jejich dopravu už v současnosti do jisté míry limitován. Kulturně-společenský kalendář pro celý kraj problém vyřeší jen zpoloviny. Dopravní infrastrukura a obslužnost je velmi špatná. Při vzdálenosti asi 55 kilometrů trvá třeba cesta vlakem z Mariánských Lázní do Varů také až dvě hodiny. Rovněž autobusové spojení je nevyhovující. To je třeba napravit," uvedla dnes Volavková.

Podle hejtmana Pavla je zajištění dopravní obslužnosti napříč regionem jednou z priorit Karlovarského kraje. Jeho zástupci už o možnostech nápravy jednali s ministerstvem dopravy. Podle Volavkové by řešení situace mezi Karlovými Vary a Mariánskými Lázněmi pomohla částečně řešit privatizace železniční trati mezi oběma městy. "Krajina kterou vlak jezdí, je tak krásná a zajímavá, že by byla turisticky vynikající atrakcí, která by si na sebe určitě vydělala. Kulturní a společenské vyžití v obou městech je na vysoké úrovni a po celou lázeňskou sezonu se něco děje. Není tedy pochyb, že neobvyklé prožitky, které jsou součástí léčení, by do lázní v našem kraji lákaly stále více hostů," uvedla dodala Volavková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist